Andrea

De naam KingArt ontstond omdat ik een creatieve gave heb gekregen van de grote Creator, de Grote Schepper, de Koning der koningen.

Christelijke kunst bestaat niet, maar wel christelijke kunstenaars. En dat ben ik! Het wil niet zeggen dat alles een christelijke oorsprong of bedoeling heeft. Het is de oorzaak waardoor ik dit kan. Daarom is het een deel van mij en het is een deel van mijn achternaam. Zo laat deze site delen van mij zien.

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Andrea Kingma (’73). Ik ben geboren en getogen in Wapenveld (Gld). Sinds 1993 ben ik getrouwd met Gerrit. Samen hebben we 4 kinderen en 2 daarvan zijn getrouwd. Naast het moederschap geniet ik enorm van heel veel dingen. Ik ben als partime analist werkzaam op het Klinisch Chemisch Lab van ISALA Zwolle.

Als kind was ik altijd bezig met tekenen. Ik herinner mij vooral de zondagen die gevuld waren met het naar de kerk gaan en rust houden. Geen afleidingen van de Tv, computer of telefoons zoals de tijd waarin we nu leven. Voor mij had ik de opties van lezen en spelletjes doen óf tekenen. Voor mij betekende dat tekenen. Hele prentenboeken heb ik nagetekend.

Lees meer

Toen ik jong trouwde vulde mijn dagen zich al gauw met andere hobby’s zoals het naaien van kleren, breien en haken. Gerrit en ik werden werkzaam bij de Lokale Omroep Heerde (Radio) . Ik schreef en presenteerde een kinderprogramma waarbij Gerrit de techniek deed. Ik heb toneelstukken geschreven en erin meegespeeld. Voor groep 8 heb ik een musical met bijbehorende liedjes geschreven. Mijn creatieve brein staat amper stil.

Tussendoor bleef er wel de wens om meer met tekenen en schilderen te doen. In 2011 werd ik door een kunstenaar zo geïnspireerd dat ik mezelf kon ontwikkelen in de Mixed – Media techniek. (zie blog Beelddenker ‘jan 2020).
Ik vind het zo leuk om meer mensen deze techniek te leren en zo ontstonden de workshops waarbij een groepje collega’s mijn 1e proef personen waren. Nu jaren later heb ik heel wat workshops georganiseerd en heb ik heel wat opdrachten voor mensen mogen maken.

In 2016 beleefde KingArt een hoogte punt met een reis naar Kenia. Daar mocht ik jongvolwassenen die in het revalidatie Centrum Nyabondo zitten, bekend maken met schilderen en tekenen. Hoe bijzonder was het met hen bezig te zijn. Sommigen hadden nog nooit getekend of verf ooit gezien. Kijk, neus en snuffel rond op deze site. Wie weet kan ik je inspireren.  [/expander_maken]

Andrea

Wie ben ik?

Mijn naam is Andrea Kingma (’73). Ik ben geboren en getogen in Wapenveld (Gld). Sinds 1993 ben ik getrouwd met Gerrit. Samen hebben we 4 kinderen en 2 daarvan zijn getrouwd. Naast het moederschap geniet ik enorm van heel veel dingen. Ik ben als partime analist werkzaam op het Klinisch Chemisch Lab van ISALA Zwolle.

Als kind was ik altijd bezig met tekenen. Ik herinner mij vooral de zondagen die gevuld waren met het naar de kerk gaan en rust houden. Geen afleidingen van de Tv, computer of telefoons zoals de tijd waarin we nu leven. Voor mij had ik de opties van lezen en spelletjes doen óf tekenen. Voor mij betekende dat tekenen. Hele prentenboeken heb ik nagetekend.

Toen ik jong trouwde vulde mijn dagen zich al gauw met andere hobby’s zoals het naaien van kleren, breien en haken. Gerrit en ik werden werkzaam bij de Lokale Omroep Heerde (Radio) . Ik schreef en presenteerde een kinderprogramma waarbij gerrit de techniek deed. Ik heb toneelstukken geschreven en in meegespeeld. Voor groep 8 heb ik een musical met bijbehorende liedjes geschreven. Mijn creatieve brein staat amper stil.

Tussendoor bleef er wel de wens om meer met tekenen en schilderen te doen. In 2011 werd ik door een kunstenaar zo geïnspireerd dat ik mezelf kon ontwikkelen in de Mixed – Media techniek. (zie blog Beelddenker ‘jan 2020).
Ik vind het zo leuk om meer mensen deze techniek te leren en zo ontstonden de workshops waarbij een groepje collega’s mijn 1e proef personen waren. Nu jaren later heb ik heel wat workshops georganiseerd en heb ik heel wat opdrachten voor mensen mogen maken.

In 2016 beleefde Kingart een hoogtepunt met een reis naar Kenia. Daar mocht ik jongvolwassenen die in het revalidatie Centrum Nyabondo zitten, bekend maken met schilderen en tekenen. Hoe bijzonder was het met hen bezig te zijn. Sommigen hadden nog nooit getekend of verf ooit gezien. Kijk, neus en snuffel rond op deze site. Wie weet kan ik je inspireren. 

Lees meer

Schilderij “Ik Ben”

Kingart

De naam Kingart ontstond omdat ik een creatieve gave heb gekregen van de grote Creator, de Grote Schepper, de Koning der koningen.

Christelijke kunst bestaat niet, maar wel christelijke kunstenaars. En dat ben ik! Het wil niet zeggen dat alles een christelijke oorsprong of bedoeling heeft. Het is de oorzaak waardoor ik dit kan. Daarom is het een deel van mij en het is een deel van mijn achternaam. Zo laat deze site delen van mij zien.